Δελφοί

Το κέντρο του κόσμου, το «Ομφαλός της Γής», οι φημισμένοι Δελφοί.
Οι Δελφοί είναι ίσως ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας και ήταν μια συνεχώς κυρίαρχη δύναμη της Ελλάδας από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως ότου ανασταλεί η λειτουργία του μαντείου και να κλείσει στη συνέχεια το 394 μ.Χ., έχοντας επί όμως κατορθώσει να γίνει το επίκεντρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου.

Η δύναμη του φημισμένου Μαντείου των Δελφών προσέλκυσε άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ομάδες ανθρώπων και ακόμη ολόκληρες πολιτείες-πόλεις που έρχονται να λάβουν και απαντήσεις και λύσεις στις μυριάδες ερωτήσεις και προβλήματά τους.

Οι Δελφοί ήταν επίσης ο τόπος όπου ιδρύθηκαν και οργάνωσαν οι δεύτεροι σημαντικότεροι Πανελλήνιοι Αγώνες (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες): οι «Πυθικοί Αγώνες», που εισήγαγαν τη χρήση του στεφάνου της δάφνης για να κερδίσουν τους νικητές. Οι Δελφοί, ένας ακόμη χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, αποπνέει ένα μοναδικό συνδυασμό ενέργειας, φυσικής ομορφιάς και μυστηρίου και ως εκ τούτου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Το Ιερό της Αθηνάς Προναίας, ίσως το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της τοποθεσίας και ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της κλασικής εποχής. το Δωρικό Ιερό του Απόλλωνα, στο εσωτερικό του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές που συνδέονται με το μαντείο. Η Κασταλία πηγή, της οποίας τα νερά χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίσουν όσους έρχονται να αναζητήσουν καθοδήγηση από τα λόγια της Πυθίας, είναι όλα τα μέρη στους Δελφούς που για κάθε επισκέπτη συνιστούν μια αποκαλυπτική συνάντηση με την ιστορία.

Μέσα στο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν το αρχαίο θέατρο, όπου διοργανώθηκαν μουσικοί διαγωνισμοί, εορτασμοί και τελετές. Το αρχαίο στάδιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαιότητας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Πυθικοί Αγώνες. το αρχαίο γυμνάσιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος εκπαίδευσης για τους αθλητές. το Αρχαιολογικό Μουσείο με το έξοχο χάλκινο άγαλμα του «Χωριούχου», καθώς και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών και του Μουσείου Δελφικών Φεστιβάλ Άγγελος και Εύα Σικελιανού.

κρατηση