Μετέωρα

Το φαινόμενο … Μετέωρα

Μιλώντας για ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα ακόμη και του πιο δύσπιστου επισκέπτη, αναφερόμαστε σίγουρα στα Μετέωρα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα γιγαντιαίων βράχων που φαίνεται να έχουν σχηματιστεί πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια και έχουν πάρει την σημερνή τους μορφή μετά από φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί και διαβρώσεις.

Τα μετέωρα αποτελούν το 2ο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα μετά το Άγιο  Όρος. Τα μοναστήρια δεσπόζουν στις κορυφές των βράχων και αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Δυστυχώς, από τα 30 που υπολογίζεται πως υπήρχαν, σήμερα επισκέψιμα είναι  μόνο τα 6 – η μονή του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, η μονή του Ρουσάνου, η μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, η μονή Βαρλαάμ, η μονή Αγίας Τριάδος και η μονή Αγίου Στεφάνου.

Μέχρι και σήμερα μελετητές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο  αυτού του γεωλογικού φαινομένου, χωρίς βέβαια συμπεράσματα. Το 1988 η UNESCO συμπεριέλαβε τα Μετέωρα στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς.

Αφήνοντας πίσω μας τα Μετέωρα θα επισκεφτούμε τη γραφική Καλαμπάκα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα και να κάνετε μια σύντομη βόλτα στα σοκάκια της.

¨Το ταξί θα σας περιμένει στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στις 8.00-8.30 για να ξεκινήσει η περιήγησή σας¨.

Κρατηση