Αθήνα

Γνωριμία με τον πολιτισμό της Αθήνας

Περιληπτικά

  • Βράχος  της Ακρόπολης
  • Μουσείο της Ακρόπολης
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός
  • Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Ζάππειο
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Λυκαβηττός

Η βόλτα μας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με τίποτε άλλο παρά με το μεγαλύτερο επίτευγμα του αρχαίου πολιτισμού, την Ακρόπολη. Περνώντας από τα Προπύλαια, τη μνημειακή είσοδο της Ακρόπολης, φτάνουμε στο τελειότερο ίσως αρχιτεκτονικό έργο που έγινε ποτέ, τον Παρθενώνα. Ναός που χτίστηκε τον 5ο αι. π.Χ. από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη και αφιερώθηκε στη θεά Αθηνά.Με λίγα λόγια…

Συνεχίζουμε με το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία παγκοσμίως, με σημαντικές διακρίσεις. Εγκαινιάστηκε το 2009 και φιλοξενεί κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εδώ θα μπορούσαμε να κάνουμε και μια στάση για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα την Ακρόπολη.

Επόμενο αξιοθέατο ο Ναός του Ολυμπίου Διός, φτιαγμένος από Πεντελικό μάρμαρο. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον Πεισίστρατο αλλά ολοκληρώθηκε από τον Αδριανό περίπου το 131 μ.Χ, ο οποίος και τον αφιέρωσε στον Δία.

Ακολουθεί το παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Χτίστηκε από τον Λυκούργο τον 4ο αι. π.Χ. και είναι το μοναδικό μαρμάρινο Στάδιο στον κόσμο. Εδώ αναβίωσαν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στο Ζάππειο Μέγαρο, που είναι το πρώτο κτήριο που δημιουργήθηκε ποτέ παγκοσμίως – το 1888 – για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ξενάγησή μας συνεχίζεται περνώντας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η επίσημη αλλαγή γίνεται την Κυριακή στις 11.00 π.μ. υπό στρατιωτική μουσική.

Η βόλτα μας ολοκληρώνεται ανηφορίζοντας στον λόφο του Λυκαβηττού. Στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου από όπου μπορείτε να ατενίσετε την μαγευτική θέα της  Αθήνας και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες.

¨Το ταξί θα σας περιμένει στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στις 8.00-8.30 για να ξεκινήσει η περιήγησή σας¨.

κρατηση